Traduceri turca

Traduceri turcaPreturi traduceri turca

35 lei/pagina

Pentru traducerile din romana in turca si din turca in romana, Biroul de traduceri STILUS practica tariful unic de 35 lei/pagina.

Comanda pentru traduceri legalizate este de minim 5 pagini.

 

Comanda aici traduceri!

 

Limba turca - descriere

Limba turca este o limba turcica vorbita in principal in Turcia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Romania si de emigranții turci din Uniunea Europeana.

Numarul vorbitorilor nativi este estimat la 72.9 milioane, iar numarul total de vorbitori la 95 de milioane. Daca se includ si alte populații care vorbesc cateva limbi foarte apropiate, situate in raport de dialect cu turca (azerii, turkmenii, etc.), numarul vorbitorilor nativi atinge 100 de milioane, iar numarul total al vorbitorilor 125 de milioane.

Limba turca vorbita in Turcia face parte din marele grup al limbilor altaice.

Fața de celelalte limbi turcice, apropiate de limba turca (mai ales azera, gagauza si turkmena), exista deosebiri importante in gramatica, vocabular si fonetica.

Limba turca este aglutinanta. Foloseste preponderent sufixele, iar prefixele mai rar.

Kurda este vorbita de aproximativ 7 -10 % din populatia Turciei. Chiar si minoritaţile din Turcia, sunt, de obicei, bilingve, invatand turca in diferite niveluri de competenţa.

Limba literara si oficiala in timpul Imperiului Otoman a fost, de fapt, un amestec de turca, persana, araba si care difera considerabil de turca vorbita zi de zi, denumita turca otomana.
Limba turca isi are radacinile in Asia Centrala. Primele inscrisuri dateaza de aproximativ 1200 de ani.

In urma caderii Imperiului Otoman dupa Primul Razboi Mondial a adus o serie de reforme politice. In 1928 liderul turc Atatürk, a iniţiat o serie de reforme care au inclus si modificarea alfabetului turc prin adoptarea unei variante fonetice utilizand alfabetul latin.

Asociaţia Limbii Turce a fost infiintata in aceasta perioada si a incercat sa reformeze limba turca prin eliminarea cuvintelor imprumutate din persana si araba, in favoarea adoptarii variantelor native din radacini turcesti.

Aceste modificari de ordin lingvistic, inclusiv punerea in aplicare a alfabetului turc revizuit, au adus limba turca la forma pe care o stim astazi. Influenţa Asociaţiei Limbii Turce a continuat, desi in 1951 a devenit un organism independent. Astazi turca vorbita in Istanbul este limba oficiala standard pentru turci.

 

Pentru colaborare traduceri pe limba turcava rugam sa ne trimiteti CV-ul dumneavoastra la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2011 Traducere turca | Stilus Traduceri.