Traduceri portugheza

Traduceri portughezaPreturi traduceri portugheza

30 lei/pagina

Pentru traducerile din romana in portugheza si din portugheza in romana, Biroul de traduceri STILUS practica tariful unic de 30 lei/pagina.

Comanda pentru traduceri legalizate este de minim 5 pagini.

 

Comanda aici traduceri!

 

Limba portugheza - descriere

Portugheza este o limba romanica originara din nord-vestul Peninsulei Iberice (Galicia si nordul Portugaliei de astazi).

Portugheza este una din principalele limbi ale lumii (la nivel mondial a sasea cea mai vorbita limba), vorbita de aproximativ 200 de milioane de oameni de pe patru continente si prima pe continentul sud-american (186 de milioane, peste 51% din populația continentului).

Este unica limba oficiala in Angola, Brazilia, Capul Verde, Guineea-Bissau, Mozambic, Portugalia si Sao Tome si Principe, iar in Macao si Timorul de Est este co-oficiala cu chineza si, respectiv, tetum. Portugheza este limba oficiala si in Guineea Ecuatoriala impreuna cu limbile spaniola si franceza.

In Galicia (Spania) limba portugheza este oficiala sub numele de "limba galiciana" si este scrisa, in varianta sa oficiala, cu ortografia spaniola. Exista, insa, o alta ortografie, comuna cu altele varietațile a limbii portugheze, susținuta de Academia Galiciana a Limbii Portugheze.

Este de asemenea o importanta limba de circulație in Africa. Portugheza s-a difuzat in intreaga lume in secolele XV-XVI, cand Portugalia a pus bazele unui vast imperiu colonial si comercial, raspandindu-se din Brazilia in America pana in Macao (China). In perioada coloniala, au aparut multe creole portugheze, in mod special in Africa, Asia si Caraibe.

Potrivit UNESCO, portugheza este limba cu cel mai mare potenţial de crestere rapida ca limba de circulaţie internaţionala, atat in ​​Africa de Sud cat si in America de Sud.

Portugheza este o limba pluricentrica, cu doua grupe principale de dialecte, cele din Brazilia si cele din Lumea Veche. Diferenţele intre dialecte rezulta in principal in accent si in vocabular, dar pot fi, de asemenea, gasite si unele diferenţe gramaticale in forme colocviale de dialecte braziliene.

 

Pentru colaborare traduceri pe limba portugheza va rugam sa ne trimiteti CV-ul dumneavoastra la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

2011 Traducator portugheza | Stilus Traduceri.