Traduceri olandeza

Traduceri olandeza

Preturi traduceri olandeza

50 lei/pagina

Pentru traducerile din romana in portugheza si din portugheza in romana, Biroul de Traduceri STILUS practica tariful unic de 50 lei/pagina.

Comanda pentru traduceri legalizate este de minim 5 pagini.

 

Comanda aici traduceri!

 

Limba olandeza - descriere

Neerlandeza cunoscuta la noi in tara ca Olandeza este o limba vest germanica, cu aproximativ 20 de milioane de vorbitori in principal in Tarile de Jos si Belgia. Exista, de asemenea, mici comunitati vorbitoare de limba olandeza, in nordul Frantei in jurul orasului Dunkerque. Olandeza este vorbita si in Aruba, Antilele Olandeze, Surinam si in Indonezia.

Dialectele vorbite de olandezi in Belgia sunt cunoscute colectiv ca flamanda (Vlaams). Acestea difera intr-o oarecare masura, de olandeza vorbita in Tarile de Jos in ceea ce priveste intonatia si pronuntia, si exista diferente minore in vocabular.

In Romania, denumirea cea mai raspindita este „limba olandeza”. Termenul de „limba neerlandeza”, care pana recent era folosit foarte rar in afara lucrarilor de specialitate, a ajuns, in prezent, sa fie preferat. Explicatia acestui fapt este aceea ca limba neerlandeza desemneaza nu numai limba oficiala a Olandei, ci si una din cele trei limbi oficiale ale Belgiei, unde aceasta limba este vorbita sub forma variantei flamande.

Termenul „limba olandeza” este ambiguu, intrucat poate reprezenta fie limba neerlandeza, fie dialectul olandez, o varietate dialectala a acesteia. In limba neerlandeza cei doi termeni sunt denumiti Nederlands, respectiv Hollands.

Pentru a colabora cu biroul nostru de traduceri pe limba olandeza va rugam sa ne trimiteti CV-ul dumneavoastra la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

2011 Traduceri olandeza | Biroul Stilus Traduceri.