Traduceri Croata

Traduceri croataPreturi traduceri croata

43 lei/pagina

Biroul de Traduceri Stilus practica un pret unic pentru traduceri din romana in croata si din croata in romana, respectiv 43 lei/pagina.

Comanda pentru traduceri legalizate este de minim 5 pagini.

Totodata, va stam la dispozitie cu placere pentru orice solicitare de traducere din romana in  croata si va oferim de asemenea servicii de interpretariat simultan sau consecutiv, subtitrare, retroversiune (din limba romana in limba croata), traduceri apostile, traduceri legalizate pe orice domeniu si supralegalizari.

Daca aveti nevoie de un traducator pe croata, nu ezitati sa ne contactati pentru ca echipa noastra de traducatori autorizati pe croata va sta la dispozitie in orice moment pentru a veni in intampinarea nevoilor dumneavoastra.

 

Comanda aici traduceri!

 

LImba croata - Istorie

Limba croata este o limba indo-europeana din ramura limbilor slave, vorbita de croati. Din punctul de vedere al sociolingvisticii, este in acelasi timp una din variantele limbii abstand comune sarbilor, croatilor, bosniacilor si muntenegrenilor, denumita traditional prin termenul „limba sarbo-croata”, si o limba ausbau cu propriul sau standard. Croata este limba oficiala in Croatia, in Bosnia si Hertegovina, in Serbia (Voivodina) si in Muntenegru. O vorbesc si minoritatile nationale croate din tarile invecinate, precum si emigranti croati in Europa Occidentala, America de Nord, America de Sud si Australia.

Croata este scrisa in alfabetul latin Gaj.

Standardizarea limbii croate este strans legata de trezirea constiintei nationale a croatilor, care se inscria in tendinta generala din Europa primei jumatati a secolului al XIX-lea. In 1812, Šime Starčević a publicat la Triest Noua gramatica ilirica. Era precursorul Reinnoirii nationale croate, promovata de Miscarea ilirica, reprezentata mai ales de tineretul intelectual de origine burgheza.

Conducatorul miscarii a fost Ljudevit Gaj, lingvist, politician, ziarist si scriitor. In lucrarea sa Compendiu de ortografie croato-slava (Buda, 1830), a propus alfabetul folosit de limba croata si astazi, bazat pe alfabetul latin, cu diacritice preluate din alfabetele limbilor ceha si polona, precum si o ortografie bazata pe principiul fonemic, ce se vor aplica pe tot teritoriul locuit de croati, in locul grafiilor italiana, germana si maghiara folosite in diferitele regiuni.

 

Pentru colaborare traduceri pe limba croata va rugam sa ne trimiteti CV-ul dumneavoastra la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

2011 Traduceri croata | Stilus Traduceri.