Traduceri bulgara

Traduceri bulgaraPreturi traduceri bulgara

45 lei/pagina

Pentru traducerile din romana in bulgara si din bulgara in romana, Biroul de Traduceri Stilus practica un pret unic de 45 lei/pagina.

De asemenea, va stam la dispozitie cu placere pentru orice solicitare de traduceri bulgara si va oferim de asemenea servicii de interpretariat simultan sau consecutiv, subtitrare, retroversiune (din limba romana in limba bulgara), traduceri apostile, traduceri legalizate pe orice domeniu si supralegalizari.

Daca aveti nevoie de un traducator pe bulgara, nu ezitati sa ne contactati pentru ca echipa noastra de traducatori pe bulgara va sta la dispozitie in orice moment pentru a veni in intampinarea nevoilor dumneavoastra.

Comanda traduceri aici!

 

Limba bulgara - descriere

Limba bulgara este o limba indo-europeana, membra a ramurii sudice a limbilor slave, impreuna cu macedoneana, sarbo-croata și slovena. Limba bulgara este foarte asemanatoare cu limba macedoneana.

Limba bulgara face parte din uniunea lingvistica balcanica și prezinta mai multe inovații lingvistice care o disting de celelalte limbi slave (in afara de macedoneana), spre exemplu eliminarea declinarii nominale, folosirea articolului hotarat enclitic, lipsa formelor de infinitiv și reținerea și dezvoltarea sistemului verbal din slava veche.

Bulgara este limba oficiala in Bulgaria, mai fiind vorbita de comunitați din Republica Macedonia, Canada, Grecia, Ungaria, Israel, Republica Moldova, Romania, Serbia, Turcia, Ucraina și SUA, avand un numar total de vorbitori estimat la 9 milioane. Vorbitorii de limba bulgara se numesc bulgari.

Limba bulgara folosește alfabetul chirilic, dar exista și un alfabet latin pentru respectarea unor norme de standard internaționale.

La sfarsitul secolului 18, versiunea rusa a alfabetului chirilic a fost adaptata pentru a scrie bulgara, ca rezultat al influentei de carti tiparite din Rusia. In timpul secolului 19 o serie de versiuni ale acestui alfabet care contineau intre 28 si 44 de scrisori au fost utilizate. In 1870 o versiune a alfabetului cu 32 litere propus de Marin Drinov a devenit utilizat pe scara larga.

O limba moderna literara, bazata pe limba bulgara vorbita a fost standardizata dupa ce Bulgaria a devenit independenta in 1878. Multe cuvinte turcesti au fost adoptate in limba bulgara in perioada lunga de dominatie otomana. Cuvinte au fost, de asemenea imprumutate si din latina, greaca, rusa, franceza, italiana, germana si engleza din ce in ce mai.

 

Pentru colaborare traduceri pe limba bulgara va rugam sa ne trimiteti CV-ul dumneavoastra la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

 

2011 Traduceri bulgara | Stilus Traduceri.